Ställ upp mot främlingsfientlighet
Nyheter | Vill visa engagemang
Monica Ulfhielm. Foto: Gunilla Lindahl

Ställ upp mot främlingsfientlighet

För första gången går SPF Stockholmsdistrikt ut med en uppmaning att manifestera mot främlingsfientlighet och diskriminering. Idag, onsdag den 3 september, kl 12 är det samling på Mynttorget i Gamla Stan.

Publicerad 2014-09-02

Varför en manifestation, Monica Ulfhielm, ordförande i Stockholmsdistriktet?

– De främlingsfientliga partiernas framgång i EU-valet är den utlösande faktorn. Det som händer i Finland, Danmark, Holland, England och Frankrike påverkar även oss.

– Vi vill inte att det som hände på 30- och 40-talet ska upprepas. Och vi vill visa de yngre generationerna att vi äldre inte bara är en kravmaskin som bryr oss om skatter och pensioner.

– Med manifestationen vill vi markera att vi även engagerar oss i samhällsdebatten. Jag tror att det är första gången någonsin SPF anordnar något sådant.

Hur har ni gått ut med uppropet till manifestationen?

– Vi har vänt oss direkt till ordförandena i Stockholmsdistriktets 71 föreningar. Med undantag för någon förening har de ställt sig bakom vårt upprop. Vi har också skickat ut ett brev via e-post till 20 000 medlemmar.

Vad händer imorgon?

– Det ska bli en värdig samling utan plakat och skallande rop. Dagens Nyheters fd kulturchef Arne Ruth och jag kommer att hålla tal. Ceremonin avslutas med att en 11-årig flicka spelar trumpetsolo av Europahymnen An die freude av Beethoven. Efter det kommer intet öga vara torrt, dristar jag mig att säga!

Text: Gunilla Lindahl

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas