Entusiastiska pionjärer hjälper dig välja
Vård & omsorg | ÅRETS JUNIOR
Fanny Westerberg och Pernilla Kristoffersson Foto: Sofia Runarsdotter

Entusiastiska pionjärer hjälper dig välja

Veteranens läsare har röstat fram Fanny Westerberg från sajten seniorval.se till Årets junior 2013. Hon vann med god marginal över de andra två kandidaterna.

Publicerad 2014-05-06

Årets junior är egentligen två. Fanny Westerberg lanserade Seniorval.se tillsammans med Pernilla Kristoffersson för två år sedan och de är båda lika engagerade i sajten.
Här kan de som söker boende, service eller omsorg själva eller deras anhöriga gå in och söka information om äldreboenden, trygghetsboenden och seniorbostäder samt hemtjänstföretag och hushållsnära tjänster över hela landet.
Dessutom finns här guider över vad man ska tänka på när man väljer omsorg, tips inför mötet med en biståndsbedömare och jämförelser mellan olika boendeformer.
Hur kom ni på idén?
– Det var när våra far- och morföräldrar behövde äldreomsorg eller hemtjänst och hade svårt att få information om vad som fanns att välja på som idén föddes.
Fanny och Pernilla såg att det inte fanns någon samlad information någonstans och byggde en demo till en sida som de visade upp för olika aktörer, såväl offentliga som privata. Gensvaret var så stort att de vågade gå vidare.
Idag är landets alla 290 kommuner sökbara på sajten men det är olika hur mycket information som presenteras om olika verksamheter och boendealternativ. De jobbar fokuserat för att få in mer uppgifter och har anställt två personer som arbetar med att informera kommuner och privata aktörer, till exempel hemtjänstföretag och bostadsbolag, om möjligheten att berätta vad de erbjuder. En del annonserar vilket gör det möjligt att få ekonomin att gå runt.
Vad blir nästa steg?
– Vi vill utveckla sajten och dess innehåll vidare så att den blir ett ännu spetsigare verktyg. Det handlar om att förbättra sökkriterierna och att ge svar på ännu fler frågor.
– Vi vill möta individuella behov och inspirera oavsett situation. Någon vill bo kvar i sitt hus, en annan vill bo där de kan ha socialt umgänge och en tredje vill ha ett praktiskt boende men vill inte bo med enbart seniorer.
– Gäller det hemtjänst så kanske man letar efter någon som talar ett visst språk eller med specialistkunskap inom demens.
Både Fanny och Pernilla utstrålar stor entusiasm när de talar om sin sajt.
– Vi kommer att fortsätta jobba hårt för att nå ut så att så många som möjligt ska känna till det stöd som Seniorval.se erbjuder.

Text Gunilla Lindahl

DE NOMINERADE

till ÅRETS JUNIOR var Fanny Westerberg, Felix König och Lisa Lindell.

DÄRFÖR VANN DE
Utmärkelsen ÅRETS JUNIOR 2013 har tilldelats Fanny Westerberg »som är en av initiativtagarna till sajten Seniorval.se. Här finns information samlad som underlättar val av hemtjänst, boende och hushållsnära tjänster i kommuner över hela landet. Med sitt engagemang är hon ett fint exempel på hur unga ser äldres behov och möter dem.«

»Fanny Westerberg: Tack för sajten seniorval.se, Det är mycket svårt att välja äldreomsorg men sajten gör det lättare.«
Kerstin Lundberg, Karlstad

www.seniorval.se

Dölj faktaruta
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas