Redaktionen | Chefredaktören

Det är ju så här vi ser ut!

Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-04-05

Ibland får vi synpunkter på våra omslagspersoner. De ser för rynkiga och skrynkliga ut. Vi visar osmakliga pormaskbilder. Eller så har personen på bilden gjort
ansiktslyftning eller så har vi manipulerat bilden – ”för så där kan man ju inte se ut som 70-plussare”. Vi på redaktionen tycker att vi visar livs levande personer som alla är vackra på sitt sätt med alla sina rynkor och veck. De har utstrålning, helt enkelt. Nu väntar vi med spänning på vad ni läsare tycker om omslagspojken för Senioren nummer 3. Karisma har han åtminstone!

Vi visar livs levande personer som alla är vackra på sitt sätt

Bakslag och framsteg. Så är det varje vår. Ena dagen solsken och fikastund på farstutrappen, nästa dag snömodd och ishavsvindar och fika framför brasan. Men det finns hopp – tranorna har siktats på fälten och magnoliaknopparna sväller och sväller. Se våra vackra bilder i Senioren nr 3 hur fint magnolior blommar på bar kvist.
Det är inte varje år som påsken infaller lagom i förhållande till vår utgivning. I år gör den det så vi kan servera recept på klassiska påskrätter med lite twist. Vinkännaren Bengt Frithiofsson bidrar med dryckestips.
Påsken brukar vara starten för konstrundorna i Skåne och de södra landsdelarna men även så långt norr ut som i Gästrikland visas verk av traktens konstnärer. Tips på rundor hittar du i Senioren nr 3.
Mer vårtecken: vårens nya kläder i milda pastell- och jordfärger. Ett sportigt och nostalgiskt mode för honom och henne presenteras på sidorna 24-27.

Visst har det varit mycket fokus på samer på sista tiden? Filmen Sameblod, jojkaren Jon Henrik Fjällgren i Melodifestivalen, tv-serien Midnattsol, fotograferna Cooper och Gorfers utställning på Fotografiska.
Senioren vill inte vara sämre och har besökt äldreboendet Gläntan i Kiruna där alla talar samiska, finska och tornedalsfinska (meänkieli). Boendets initiativtagare Åsa Sikku har prisats av White guide för att man med begränsade resurser höjt matupplevelsen för de boende. Läs mer i Senioren nr 3.
Du vet väl att SPF Seniorerna samarbetar med White Guide Senior genom mötesplatsen Goda vänner? Mer information hittar du på godavanner.se.

Trevlig läsning!

PS. I skrivande stund är valberedningens förslag till ny styrelse och förbundsordförande för SPF Seniorerna inte klar. Så snart ett besked kommer lägger vi ut namnen här på Senioren.se Håll utkik!

Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-04-05
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas