Redaktionen | Nytt nummer av Senioren

I hänryckningstid

Gunilla Lindahl
Publicerad 2016-05-11

Kärleken kommer och kärleken går – ibland den nyuppstår. Ingvor och Frank-Bertil möttes på en dans för länge sedan, tycke uppstod redan då men det var först efter 80 som de blev ett par. Läs om deras kärlekssaga i nya numret av Senioren som just nu är på väg ut till medlemmar i SPF Seniorerna och till prenumeranter.

Passionen till musiken är fortfarande lika levande för Benny Andersson. Vilken musikalisk resa han har gjort! Från Hep Stars rock till Abbas pop och nu BAO (Benny Anderssons orkester) – en kombo av folkmusik och schlager. Läs Kurt Mälarstedts levande porträtt av Benny Andersson i Senioren nr 4.

Golfspel kan också vara en passion. På min golfbana spelas det damgolf och herrgolf på onsdagsförmiddagarna. De verkar ha så roligt på sina rundor och ser så spänstiga ut. Riktiga passionärer! Har du funderat på att börja spela golf så är rätt tid nu. I nya numret av Senioren berättar Jenny Olsson allt du behöver veta för att komma igång.

På många håll i landet finns samma varma mottagande.

Engagemang och hjälpsamhet går ofta hand i hand. Vår redaktionssekreterare Ulrika Palmcrantz besökte lilla Siljansnäs i Dalarna där byborna gått samman för att hjälpa asylsökande att komma igång i en ny ovan miljö. På många håll i landet finns samma varma mottagande. Många har vittnat om att de tack vare gemensamma insatser har lärt känna grannar som de tidigare bara hälsat flyktigt på. Delad glädje är dubbel glädje.

Våren har kommit olika långt i vårt långa land. Skåningarna har sett tulpanerna blomma över för länge sedan medan vi i Mellansverige njuter av deras färgprakt nu, och de som bor längst uppe i norr väntar på att de ska knoppas. Vårt Kalmarteam, fotograf Kristina Wirén och journalist Anna Smedberg, åkte till Öland förra våren för att göra reportaget du kan läsa i Senioren nr 4. Hur långt våren har kommit där när detta läses vet jag inte men Öland är förstås lika vackert i sommarskrud eller höstkostym också.

Värmen som vi väntat så länge på börjar äntligen komma. Vi behöver vara ute i solljuset lite varje dag. Läs vad vår husdoktor Magnus Eriksson rekommenderar.
Så njut av våren och allt den ger. Pingsten är hänryckningens tid. Låt dig ryckas hän!

Gunilla Lindahl
Publicerad 2016-05-11
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas