Redaktionen | Chefredaktören

Vi firar jubileum i år!

Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-01-25

Ett år har gått sedan Veteranen bytte namn till Senioren – den tidning ni får som medlemmar i SPF Seniorerna. Namnbytet gick förvånansvärt smidigt. Idag känns namnet Senioren väl inarbetat och helt rätt i tiden.

Vi skriver årgång 55 men egentligen har tidningen 75 år på nacken. Den allra första utgåvan från dåvarande Sveriges Folkpensionärers riksförbund hette Pensionären De gamlas tidning. Och kärt barn har många namn – under åren har den bland annat också hetat Veteran-posten innan namnet blev förkortat till Veteranen 2004. Mer om vad som hänt under tidningens 75-åriga historia får ni läsa i ett kommande nummer.
I samband med det – är du 75 år eller fyller 75 under året så vill vi gärna komma i kontakt med dig. Skriv ett brev eller mejla och berätta kort om dig själv så kanske vi hör av oss!

Året var 1967 hette ett tv-program som sändes i början av året. Tidsandan verkade präglas av naivitet året före det omtalade 1968, sett så här i backspegeln femtio år senare. Men det kanske är orättvist, vad vet vi vad 2017 får för eftermäle i historien? Nostalgiska puffar från boken Popåret 1967 hittar du i Senioren nr 1, 2017.

Skriv ett brev eller mejla och berätta kort om dig själv så kanske vi hör av oss!

För sjätte året i rad har ni läsare röstat fram Årets senior. Hederstiteln går till en person som bidrar till att förändra synen på äldre i samhället och kan ses som en förebild för andra seniorer. Båda kriterierna uppfylls med råge av vår vinnare. Läs vem hen är här:

Tävlingen Årets novell blev en succé när vi lanserade tävlingen för första gången 2016. Under året som gick publicerade vi fem vinnarnoveller på temat Seniorliv i tidningen och på senioren.se. Här kan du läsa om tävlingsreglerna. Men skynda att skriva, bidraget ska vara oss tillhanda senast den 10 februari!

Nyårslöften ska man akta sig för, det är sällan de infrias. Populära Leif GW Persson gick ut offentligt med att han ska banta 50 kilo under året för att sätta press på sig. Jag har också ett nyårslöfte men det behåller jag för mig själv. Alla som någon gång lagt av med en ovana eller last vet att det är lätt att skaffa en ny. Jag önskar Leif GW och alla andra som kämpar lite extra det här året lycka till.
Trevlig fortsättning önskar Gunilla Lindahl, chefredaktör på Senioren.

Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-01-25
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas