VETERAN-KOMPASSEN sätter äldrefrågorna på agendan
Val 2014 | Veterankompassen

VETERAN-KOMPASSEN sätter äldrefrågorna på agendan

Publicerad 2014-08-10

 

 

Fungerar inte Veterankompassen ovan? Då kan din webbläsare vara för gammal. Använd gärna Firefox eller Chrome. Med Internet Explorer krävs senare versioner.

Gruppen över 65 utgör mer än en fjärdedel av väljarkåren och äldrefrågorna kan få stort genomslag i höstens val.
Hänger du med i debatten? Vad tycker partierna egentligen om hemtjänst, pensioner och rätten att jobba? Och varför tycker de som de tycker? Finns det något parti som stämmer överens med dina egna åsikter?

I samarbete med TT Nyheter har Veteranen tagit fram en helt egen valkompass som fokuserar på äldrefrågor. Gör du den tillsammans med TTs stora valkompass, så får du en bra känsla för hur partierna ställer sig.

Testa dig själv
– lär dig mer på köpet

Kompassen består av två delar: Veterankompassen och Valkompassen. Veterankompassen innehåller tolv äldrepolitiska frågor, och till varje fråga finns fakta och argument för och emot. Klicka på ”Mer om frågan” så hittar du informationen. När alla frågor i Veterankompassen är besvarade rangordnas dina partisympatier i enlighet med hur du har svarat. OBS: Svarar du ”ingen åsikt” mer än tre gånger kan resultatet bli missvisande.
I kompassens andra del, Valkompassen, svarar du på 25 frågor av mer allmän karaktär. Även här rangordnas dina partisympatier i enlighet med dina svar.
Testen är helt anonyma.

Dela ditt resultat!

Varken Veterankompassen eller Valkompassen talar om hur du ska rösta, det bestämmer du själv. Men genom att göra testerna ser du åt vilket håll dina åsikter lutar. Samtidigt lär du dig mer på ett roligt sätt, och genom att dela Veterankompassen på Facebook och Twitter hjälper du till att sätta äldrefrågorna på agendan. Använd gärna #veterankompassen när du twittrar.

Veterankompassen ersätter inte väljarens eget ansvar för att hitta fram till ”rätt” parti. Det är mycket som påverkar oss när vi väljer parti på valdagen – inte bara kompassens datorsimulerade svarsresultat.

 

Veterankompassen är framtagen av Veteranen i samarbete med Christer Isaksson, journalist och författare, Stig-Björn Ljunggren, fil dr i statsvetenskap, och Tommy Möller, professor i statsvetenskap, samtliga med lång erfarenhet av att arbeta med valkompasser. TT Nyheter står för tekniken.

Dölj faktaruta

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas