Margaret, 90, fick den första sprutan mot covid-19
Foto: BC
Nyheter | coronavaccin

Margaret, 90, fick den första sprutan mot covid-19

Margaret Keenan blev den första brittiska person att få en första dos vaccin mot covid-19. ”Den bästa tidiga födelsedagspresenten jag kunde önska mig”, säger Margaret som fyller 91 år nästa vecka till BBC.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-12-08

Som Senioren tidigare har berättat (läs här) sätter Storbritannien igång denna vecka med sitt vaccinationsprogram mot covid-19.

Margaret Keenan från Enniskillen fick den första av 800 000 doser från Pfizer/Biontech och innan månaden är slut förväntas den siffran vara uppe i fyra miljoner.

Hon fick den första dosen på universitetssjukhuset i Coventry och efteråt var hon mycket nöjd.

– Jag känner mig så priviligierad att få vara den första personen att vaccineras mot covid-19. Det är den bästa tidiga födelsedagspresenten jag kunde önska mig för det betyder att jag äntligen kan se fram emot att tillbringa tid med min familj och mina vänner efter att ha varit ensam större delen av året, säger Margaret Keenan till BBC.

800 000 doser räcker till 400 000 personer eftersom det krävs två doser per person. I Storbritannien börjar massvaccineringen på sjukhus och boende och anställda på äldreboenden, 80-plussare samt anställda i vård och omsorg ska prioriteras först.

Efter det ska personer över 75 vaccineras och sen fortsätter man genom en riskgruppstrappa i nio steg.

EU förväntas godkänna Pfizer/Biontechs vaccin 29 december och i början på nästa år beräknas vaccineringen komma igång i Sverige. Det kan du läsa mer om här.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-12-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas