Tävla i seniorens marsquiz
Annat
Foto: Colourbox

Tävla i seniorens marsquiz

Vad vet du om månaden mars? Tävla mot dig själv eller dina vänner. Rätt svar längst ner under bilden.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-03-20

1. Mars är vårt solsystems näst minsta planet. Vilken är minst?
A. Venus
B. Merkurius
C. Tellus

2. Idén om en internationell kvinnodag föddes i 1900-talets början. Men när beslutades att dagen ska firas i hela världen just den 8 mars och tas upp på FNs lista över internationella högtidsdagar?
A. 1978
B. 1949
C. 1961

3. Vårdagjämningen är inte en dag utan ett exakt klockslag som varierar från år till år, men alltid på samma dag. Vilken?
A. 23 mars
B. 25 mars
C. 20 mars

4. Vilken är månaden mars månadssten?
A. Diamant
B. Akvamarin
C. Bergskristall

5. Mars är namnet på en gud i romersk mytologi. Vilken?
A. Krigets gud
B. Kärlekens gud
C. Havets gud

6. Var hittar du Marsfältet?
A. Ett område på planeten Mars
B. Strax utanför Norrköping
C. I Rom

7. Vad av följande är INTE en chokladbit?
A. Pluto
B. Mars
C. Japp

8. Vem är upphovsman till poplåten Life on Mars?
A. Iggy Pop
B. Prince
C. David Bowie

9. När börjar sommartiden?
A. Sista söndagen i mars
B. Andra söndagen i mars
C. Sista lördagen i mars

10. Vad är en ”marskatt”?
A. En hankatt som gillar att slåss
B. En honkatt som löper
C. En kastrerad katt

Rätt svar under bilden

 

 

 

 

 

1. B; 2. A; 3. C; 4. B; 5. A; 6. C; 7. A; 8. C; 9. A; 10. B.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-03-20
senioren-nr-2
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 2 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas