De bästa halkskydden fanns inte med
Åsikter | Anne-Marie Rydell
Icebugs broddar halka Foto Jurek Holzer

De bästa halkskydden fanns inte med

Vill kommentera artikeln om halkskydd i senaste numret (Veteranen nr 9, 2011). Det är i och för sig en nödvändig och utmärkt artikel med mycket bra information. När det gäller skor med utfällbara dubbar, som ni visar på bild, är min erfarenhet att de är bra på halka men tyvärr inte särskilt användbara.

Publicerad 2011-12-09

För att överdriva litet behöver man ha med sig både mejsel och helst hammare när man går ut i dem och vill ändra dubbarna. Bl. a. kommer det  tyvärr smuts och småsten in i sulorna som försvårar bytet.

 

Broddat på Operan

Däremot tycker jag ni glömt de allra bästa halkkängorna, nämligen icebugkängor i lite olika modeller. De är visserligen ganska dyra men om man tänker på vad som kan hända om man ramlar så tar man nog gärna den kostnaden.De ger ett utmärkt grepp när man promenerar, vilket gör att man kan gå mer avslappat. Genom sin unika sulkonstruktion går det även bra att gå in i affärer med dem (om man inte inte tänker gå hela dagen i affärer, då är andra skydd bättre) Men jag har faktiskt haft mina på mig vid ett Operabesök och det gick utmärkt (underlättades naturligtvis av att golven oftast var mattbelagda). Sulorna är hållbara. Jag hade använt mina så mycket de två senaste vintrarna att jag tog dem med till affären och frågade om jag borde köpa nya. Men jag fick svaret att de var OK minst en vinter till.

Icebugkängor samt när de inte passar brodden Tvärstopp är enligt min erfarenhet de bästa halkskydden. I varje fall om man fortfarande är rörlig och gärna rör sig ganska mycket ute även vintertid.

Anne-Marie Rydell

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas