Åsikter

Har inte Sverige råd med pensionärerna?

Kalle vädjar till sina "pensionärskollegor" att noga sätta sig in i vilka partier som bäst tar hand om landets seniorer - och rösta därefter.

Publicerad 2013-09-20

Läste i dag att Sverige betalar ut över 37 miljarder kronor i bistånd till andra länder i världen. Många av de kronorna går till länder som krigar å slåss och dräper den egna befolkningen. Länder som kan satsa de egna pengarna på vapen och krigsutrustning i stället för att ge den egna befolkningen en bra tillvaro. Många av dessa länder har också stora naturrikedomar som lätt skulle kunna göra landet rikt.

Sverige stöder alltså i många fall indirekt regeringar som  krigar och dräper till höger och vänster. Och detta gör man med våra skattepengar som bland annat vi pensionärer under åren arbetat ihop och gett till den svenska statskassan. 37 miljarder är MYCKET pengar och de skulle räcka väldigt långt om någon av dessa miljarder istället satsades på Sveriges egna pensionärer.

Vi hörde häromdagen hur glada Centern blev då de lyckades köra över de andra regeringspartierna när det gällde bistånd till några sydamerikanska länder, tänk om vi fick se ett parti bli lika glada för att de lyckats ordna mer pengar till pensionärerna, eller till pensionen.

En stor del av de som skall rösta nästa år är födda i början av 50-talet och står alltså snart å knackar på dörren till pensionärslivet. Nu kanske inte så många av dem läser Veteranen och ser dessa  inlägg, men frågan är ju hur de tänker angående sin egen framtid. Hur röstar de nu i valet om 1 år. Tänker ni på att den regering ni nu kommer att välja är den som skall ge er ”biståndet” när ni blir pensionärer. Kom ihåg att då ni väl står där med mössan i handen är det kanske för sent.

Jag vädjar därför till alla ”pensionärs-kollegor”  att påverka och påminn era vänner som är på väg in i pensionärslivet,  be dem noga läsa alla partiprogram och se vilka partier som bäst tar hand om landets äldre. Rösta därefter.

Kalle

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas