Åsikter

Ska mamma behöva gå i konkurs?

Villan i Västerås blir inte såld, Pensonsmyndigheten ser huset som en tillgång och kommunen höjer avgifterna efter sex månader. Var ska mamma få pengar ifrån, undrar insändaren.

Publicerad 2014-03-28

Min mamma blev hastigt sjuk för ca 1 år sedan. Har därefter gått från sjukhus till korttidsboende för att slutligen komma till ett äldreboende.

Något som är mycket oroande för en person med minnesproblem. Det största problemet är nu att villa står osåld har varit ute för försäljning hela denna period men enl. Pensionsmyndigheten är det en tillgång?

De har därmed bestämt sig för att ta bort bostadstillägget och äldreförsörjningsstödet. Sedan fortsätter Västerås kommun med att öka hennes kostnader med kostnader för hyra, omsorg och mat. Kommunen meddelar att reducering av kostnad kan endast ske de första 6 månaderna.

Mamma ringer mig och gråter ofta.

Frågan är om efter att hon fått gå i personlig konkurs så kommer huset troligen att säljas av kronofogden, då ska staten ha ytterligare pengar genom försäljningsskatt. Alla vet att det svårt att få ett bra pris när det säljs av kronofogden.

Tvångskonkurs av stat och kommun är det rätta benämningen för denna hantering.

 

En arg dotter

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas