Tyck! | Min upplevelse

”Ska jag behöva uppfostra jämngamla?”

Jag klarar mig bra genom att hålla social distans men jag oroar mig för att sjukvården inte kommer mäkta med om inte alla tar ett eget ansvar, skriver Katarina i Järfälla.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-04-01

I min kommun Järfälla finns en mataffär som öppnar kl 07 för 70+. Kassörskan berättade idag att det finns många nonchalanta äldre som står i klunga och pratar med varandra i gångarna. Samtidigt tränger de ihop sig i kö till kassan utan hänsyn till att hålla fysiskt avstånd.

Vid flera tillfällen fick jag vid dagens butiksbesök säga till äldre personer i butiken att hålla avstånd då de trängde sig närmare mig för att komma åt matvaror. Deras shopping går väl inte fortare för att de ställer sig inpå mig? Ska jag behöva uppfostra jämngamla?

Hur övertydliga måste Folkhälsomyndigheten vara för att 70+ ska förstå? Information har gått ut, varför tar man inte in den? Detta problem var väldigt vanligt enligt kassörskan.

Oroar mig för att sjukvården inte kommer att mäkta med

Jag klarar mig bra genom att hålla social distans men jag oroar mig för att sjukvården inte kommer mäkta med om inte alla tar ett eget ansvar. Jag inser att sjukvårdspersonal inte klarar av sin arbetssituation om vi inte alla hjälps åt.

Varför ska det vara så svårt att förstå? Får folk kognitiv svikt och blir dementa samtidigt som de utsätts för stress?  Det bådar inte gott för framtida katastrofer som terrorism, krig, extrema väderförhållanden mm.

Hälsingar
Katarina 70+, även leg sjuksköterska

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-04-01
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas