Därför står min bil i Sydafrika och väntar
Blogg

Därför står min bil i Sydafrika och väntar

Sven Gruvstad
Publicerad 2019-09-01

Ursprungligen hade jag tänkt köra hem efter Indien. Tillbaka genom Pakistan, Iran och Turkiet. Det var inte tänkt att det skulle bli någon fortsättning. Resan var tillräckligt lång för att fantisera om nya etapper innan jag ens börjat.

Men någonstans i Kina bestämde jag mig för att fortsätta min resa. Fortsätta min resa även i Afrika. Vilken resa det kunde bli. Jag har ju bil och bra utrustning. Resan var så att säga ”up and running”. Passa på nu medan du kan tänkte jag. Resa är ju ditt livselixir. Med tanke på de omfattande förberedelserna inför Asienresan är ju grundarbetet klart och det mesta redan på plats inför en resa även i Afrika. Ja och tid har du. Skulle det ske så var det nu. Det kändes som en stor alltför stor uppförsbacke att någon gång i framtiden starta en ny ”expedition” från noll igen. Nej beslutet var inte svårt att fatta. Beslutet att skeppa bilen till Afrika och fortsätta resan genom länderna med de stora djuren och den ståtliga naturen.

Tänkte mig först skicka bilen till Tanzania. Men väl i Mumbai skeppade jag bilen till Sydafrika. Det verkade mest logiskt att börja längs ner och ta sig norrut hela vägen till Sverige.

När bilen väl var skickad flög jag själv hem till Sverige på välbehövlig ”semester”. Jag var lindrigt sagt mycket trött efter att ha kört 3500 mil på tidvis obefintliga vägar. Hur trött jag var förstod jag först när jag kommit in i lunken härhemma. Kände mig i början som tjuren Ferdinand. Bara sitta och njuta av allt fint i Sverige. Svänga ner på Ica, gå på gymmet, cykla, promenera, träffa kompisar och familj.

Under tiden körde en god vän upp min bil till Johannesburg där den nu står och väntar. Väntar på att köras hem till Sverige. Google maps berättar att Johannesburg – Alexandria, med bil, tar 6 dagar och 8 timmar. Själv räknar jag med knappa sju månader och en preliminär ankomsttid någon gång i april 2020.

Efter åtta månader i fantastiska Sverige har jag nu smält min Asienresa, gått igenom mina 10000-tals bilder och reslusten har definitivt återkommit. I nästa inlägg berättar jag om den planerade färdvägen i Afrika.

Shippingbolaget i Mumbai

 

Bilen fastsurrad i containern
Måsarna i Mumbai tar farväl
Sven Gruvstad
Publicerad 2019-09-01

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas