Tänk alla kvinnor som aldrig får orgasm…
Relationer | malena om relationer

Tänk alla kvinnor som aldrig får orgasm…

Många kvinnor har blivit strängt uppmanade att aldrig ta på sig själva och att de aldrig fått orgasm. Det skriver signaturen P-O som kommer med tips på hur man kan göra för att ge kvinnor en lång och intensiv orgasm. Läs hela hans fråga och Malena Ivarssons svar.

Malena Ivarsson
Publicerad 2022-02-11

Med viss förvåning insåg jag en gång i tiden att en del flickor i sin uppfostran blivit strängt uppmanade att aldrig fingra på sig själva. De fick aldrig någon känsla för vad som kan vara skönt vid beröring av klitoris. Orgasm var något främmande. Det var därför en häftig upplevelse att som grabb få ”väcka” en tjej till sin första orgasm genom att hitta ”kittlaren”. Hoppas att de som säger att de inte kan få orgasm inte tror att klitoris är något inne i slidan. Min/vår erfarenhet är att om vibratorn Womanizer placeras över spetsen på klitoris så ger den en intensiv och långvarig orgasm. Tekniken är unik, kan även användas på undersidan av penis, nära ollonet. Viktigt att ha lite glidmedel. /P-O

Malena svarar: Ja, kopplingen mellan skam och sexualitet har varit stark hos kvinnor. Uppdelningen mellan vad män och kvinnor får göra har varit tydlig. Tänk bara på vanäran ogifta kvinnor fick leva med, trots att det krävs två för att göra barn. Fler regler och restriktioner för kvinnor har gjort att de som visat sexuell aptit provocerat. Men som tur är börjar detta luckras upp. Din entusiasm är lovvärd, och det är ett fint initiativ att lära sig mer om kvinnans sexualitet. Tänk att det inte var förrän 2006 som vi fick ett officiellt ord för kvinnors underliv, alltså snippa. Det säger väl någonting om hur onämnbar kvinnlig sexualitet varit under historien? Men det ska inte falla på männen att undervisa kvinnorna i egen njutning. Det är en vanlig uppfattning hos unga tjejer än idag att de bör anpassa sig till killars önskemål och behov. Därför är det viktigt att uppmuntra dem att i stället själva ta ansvar för sin njutning, att också på egen hand komma fram till vad som känns bra. Annars finns en risk att deras sexualitet fortsätter styras av orealistiska förväntningar.

Fråga! Malena Ivarsson är socionom och sexolog.
Skriv till experten@senioren.se eller skicka ett brev till
»Fråga Malena«, Senioren, Box 22574, 104 22 Stockholm.

Malena Ivarsson
Publicerad 2022-02-11

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas