Bättre sent än aldrig!
Foto: Getty Images
Relationer | Malena om relationer

Bättre sent än aldrig!

"Lycklig gumma" är en kvinna över 80 år som skriver till Seniorens relationsexpert Malena Ivarsson och berättar om hur hennes sexliv nådde oanade höjder när hennes man provade nånting nytt. Läs hela brevet och Malena Ivarssons kommentar.

Malena Ivarsson
Publicerad 2022-04-26

Jag vill inte fråga något bara tala om en erfarenhet jag gjort på gamla dagar. Jag är över 80 år. När jag var ung trodde jag att sexlusten försvann med åren. Det har den definitivt inte. Däremot tror jag det finns många som, i likhet med mig, aldrig fått orgasm under alla åren. Visst har det varit skönt med sex men under perioder, som exempelvis när barnen var små, fanns det tider när jag inte orkade vara älskarinna. Jag tyckte alla krävde så mycket av mig och jag ville bara vara ifred. Barnen växte upp och det blev bättre. Men min man genomgick både bypass och tarmoperation och blev därefter impotent. Själv hade jag visst slidframfall, vilket gjorde ont vid samlag. Men så en morgon när jag var 83 fick min man för sig att kyssa min klitoris. Det var en upplevelse som jag inte känt maken till. Jag skrek av fröjd och blev helt utmattad. Oralsex kan rekommenderas. Bättre sent än aldrig!
/Lycklig gumma

Malena svarar: Du belyser på ett vackert sätt att ålder inte behöver vara ett problem för sexuell njutning. Tvärtom kan det bli en inkörsport för nya erotiska känslor bara man är öppen.

Fråga! Malena Ivarsson är socionom och sexolog.
Skriv till experten@senioren.se eller skicka ett brev till
»Fråga Malena«, Senioren, Box 22574, 104 22 Stockholm.

Malena Ivarsson
Publicerad 2022-04-26

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas