Mår bra i hela kroppen
Foto: Getty Images
Relationer | malena om relationer

Mår bra i hela kroppen

För min del är behovet inte slut för att jag mist min partner. När jag använder vibratorn tänker jag på allt härligt jag varit med om och då får jag kraftiga orgasmer. Det skriver signaturen "75-årig kvinna som vill njuta länge" Läs hela brevet och Malena Ivarssons svar nedan.

Malena Ivarsson
Publicerad 2022-10-06

Efter att ha läst insändaren Nu är det slutdansat i din spalt i förra numret blev jag mycket förvånad. Denna kvinna uppgav att hon inte var i behov av någon vibrator sedan hennes make dött. Mina två makar har dött och jag har fortfarande stort behov av sex. Mitt sexbehov dog inte med dem. Och jag har en vibrator och får underbara orgasmer med den. Dessutom träffar jag en fräsch gubbe. Vi är särbos och vi har också mycket bra sex.
För min del är behovet inte slut för att man mist sin partner. När jag använder vibratorn tänker jag på allt härligt jag varit med om och då får jag kraftiga orgasmer. Efteråt mår jag så bra i kroppen. Varför skulle man vara rädd för att dö just då? Men i så fall vore det en skön död.
/ 75-årig kvinna som vill njuta länge

Malena svarar: Många kvinnor som passerat pensionsåldern har tyvärr låga förväntningar på sex. Det är inte som att man inte vill ha sex alls utan det är mer som att man inte blir hungrig längre. Det beror i sin tur ofta på det minskade inflytandet av hormonerna östrogen och testosteron. Har man dessutom varit med om att en partner gått bort är det lätt att sexlivet tystnar. Om man fortsätter att likna sexlusten vid aptiten så är det mer som att den där härliga chokladtårtan som fick det att vattnas i munnen inte längre utövar samma lockelse
Och då är det lätt att förneka sig även tillfälliga ögonblick av njutning. Men så behöver det verkligen inte vara. Precis som ditt uppriktiga brev vittnar om kan det erotiska livet fortsätta att ge tillfredsställelse och välbefinnande. Något som är mycket hälsosamt.

Läs också: Tänk alla kvinnor som aldrig får orgasm

Läs också: Jag har aldrig haft orgasm

Läs också: Första orgasmen vid 80

Malena Ivarsson
Publicerad 2022-10-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas