Jag har aldrig haft orgasm
Foto: Colourbox
Relationer | Malena om relationer

Jag har aldrig haft orgasm

Jag är en 75 år gammal kvinna, numera änka men väldigt aktiv och vital. Mitt problem är att jag tror att jag aldrig haft en orgasm – vare sig tillsammans med en man eller ensam.

Malena Ivarsson
Publicerad 2021-10-09

Jag onanerar för närvarande inte alls. Jag försökte när jag var yngre, i trettioårsåldern med en vibrator, men kände att jag inte fick ut något av det. Jag vill ha en relation med en man, men med dem jag träffat genom livets berg- och dalbanor upplever jag att det här har skapat problem.

Jag uppskattar närheten och tycker om känslan även om jag inte kommer.

När en man frågar mig vad jag gillar och hur han ska göra känner jag att jag inte riktigt kan svara på det. Jag kan inte leva upp till hans förväntningar. Mitt problem är inte lust. Om jag är med en man som jag tycker om, så vill jag. Jag uppskattar närheten och tycker om känslan även om jag inte kommer, så att säga.
Det känns som att jag vill ta tag i det här nu, jag vet inte hur, men jag hoppas innerligt att du kan hjälpa mig. Det är väl inte försent.
/Moa

Malena svarar: Förväntningar av olika slag gör att vi blir spända och inriktade på prestation. Det är orgasmens fiende nr 1. Fiende nr 2 är att inte ta tillräckligt med tid på sig för att undersöka sin sexualitet. Så nej, det är inte försent Moa.
När man är trögstartad på det här området är ens bästa vän och guide en vibrator. De har ju hunnit utvecklas mycket sedan du provade en. Dagens moderna varianter är rena teknikundren. Tryckluftsvibratorer som ”Womanizer” är så effektiva att producenterna utlovar 100 procent orgasmgaranti.

Malena Ivarsson
Publicerad 2021-10-09

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas