Är det slut nu?
Foto: Colourbox
Relationer | Malena om relationer

Är det slut nu?

Jag längtar efter att älska med en man i min egen ålder. Är det slut nu? frågar en av Seniorens läsare Malena Ivarsson.

Malena Ivarsson
Publicerad 2021-02-15

När jag gör ett bokslut över mina relationer vet jag att jag varit en bra lekkamrat i sängen, men nu verkar det vara slut. Efter min mans bortgång för sju år sedan har jag inte haft något intimt.
Tragiskt. Har förstås sökt på Tinder men de män som svarar mig verkar ha olika potens- och hälsoproblem. Jag tillhör ju en generation där sex varit tillåtet och fritt från tabun, men nu känns det som om man hamnat i en återvändsgränd. Säg inte yngre män för då känner jag mig som en pedofil. Jag längtar efter att älska med en man i min egen ålder.
/Sexkarantän

För varje årsring vi får blir vi faktiskt modigare och struntar i vad andra ska tänka eller tycka.

MALENA SVARAR: Du har helt rätt i att vi tillhör en unik generation. Vi är den första i sitt slag som kunnat tala öppet om sex. Vi har delat erfarenheter och lärt från varandra. En ny studie visar att när det handlar om att prata om känsliga saker som sex, är de över 65 år öppnare än någon annan åldersgrupp. För varje årsring vi får blir vi faktiskt modigare och struntar i vad andra ska tänka eller tycka. Men vi kan ha kvar olika uppfattningar som låser oss och som fungerar som inre tabun.
Som att man bör hålla sig till sexpartners inom samma åldersgrupp som en själv eller förutsätta att alla män över en viss ålder har erektionsproblem. Det är inte sant. Och vad är det som säger att vi inte kan söka oss över generationsgränserna?
Att se åt yngre men vuxna män gör dig inte till pedofil. Snarare till en människa med livslust. Fråga dig varför detta är en sådan spärr hos dig? Vilka möjligheter öppnas om du istället säger ja?
Ta till dig E. E. Cummings ord
”Ja är en värld och i denna värld finns alla världar”.
yes is a world
& in this world of
yes live
(skilfully curled)
all worlds

 

Malena Ivarsson
Publicerad 2021-02-15

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas