Det blev som förr igen!
Foto: Getty Images
Krönikor | malena om relationer

Det blev som förr igen!

Sviktande erektion och torra slemhinnor. Signaturen Ingmar vill dela med sig om hur han och hans fru trots det hittade tillbaka till sexlivet. Läs hans brev och Malenas svar nedan.

Malena Ivarsson
Publicerad 2023-05-19

Jag har ingen fråga utan tänker bara dela med mig av mina erfarenheter, kanske kan de inspirera? Vi var unga när vi träffades och snabbt upptäckte jag att min sexlust var större än hennes. Vi flyttade ihop och fick barn ganska fort. Ammande småbarn gav ett nästintill obefintligt sexliv. Jag kom på idén att köpa sexleksaker, det lockade fram lusten hos henne ett tag. Sedan blev det till att köpa nya. Det finns så mycket att prova så detta pågick i flera år.
När barnen blev större återkom lusten, men det var först när barnen kom upp i tonåren som även hon kunde ta initiativ. När barnen sedan flyttade hemifrån förändrades allt snabbt. Nu hade hon lust till sex både morgon och kväll, det var hon som var drivande. Vi fick många bra år och det kändes nästan som att vi var nyförälskade.
Åren gick och sedan kom ålderskrämporna smygande. Erektionen sviktade och slemhinnorna blev torra och sköra. Hon fick svårare att nå orgasm och många gånger försvann erektionen utan tillfredsställelse. Jag som alltid varit duktig i sängen kände mig usel.
Vi pratade mycket om detta för vi önskade båda få tillbaka vårt tidigare så fina sexliv. Trots att vi båda ville ha mer, fungerade det helt enkelt inte. En dag sa hon: ”Kommer du ihåg när du köpte sexleksaker för att piffa upp vårt sexliv?”
Men vi bestämde oss för att köpa hem en Womanizer. Detta blev vändpunkten, det var så upphetsande att se henne få orgasm efter orgasm så erektionsproblemen försvann och även jag kunde bli tillfredsställd igen. Med östrogen, barnolja och Womanizer har vi fått tillbaka vårt tidigare så fina sexliv. Sexleksaker åt alla! /Ingmar

Malena svarar: Många kan nog känna igen sig i att sexlivet ändrar form under olika faser i livet. Då får man ibland vara uppfinningsrik. Och det är verkligen lättare idag med de sofistikerade och väldesignade sexleksakerna som flödar på marknaden. De kan ge erotiskt bränsle och ny sexenergi. Dessutom utan skamstämpel. Så fint att du vill inspirera oss!

Läs också: Viagra för hälsans skull?

Läs också: Jag är ingen att räkna med

Läs också: Sexhjälp med pacemaker?

Läs också: Varför ska man raka sig?

Läs också: Jag känner mig också övergiven

Läs också: Jag känner mig utanför

Läs också: Han har lämnat mig

Läs också: Hur ska jag träffa någon?

Läs också: Testosteron för kvinnor

Läs också: Ensam och fattig

Läs också: Nu är jag själv – och telefonen tyst

Läs också: Rätt kläder för en dejt?

Läs också: Nu är det slutdansat…

Läs också: Tänk alla kvinnor som aldrig får orgasm

Läs också: Jag har aldrig haft orgasm

Läs också: Första orgasmen vid 80

Fråga! Malena Ivarsson är socionom och sexolog.
Skriv till experten@senioren.se eller skicka ett brev till
»Fråga Malena«, Senioren, Box 22574, 104 22 Stockholm

Malena Ivarsson
Publicerad 2023-05-19

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas