Hur ska jag träffa någon?
Foto: Getty Images
Relationer | malena om relationer

Hur ska jag träffa någon?

Jag är änkling sedan 2005 då min hustru dog. Jag har levt som särbo med en kvinna i tolv år som nu har blivit så dålig att hon bor på ett vårdboende. Känner du till om det finns någon dejtingsajt för oss som är omkring 80 år? Läs hela frågan och Malena Ivarssons svar nedan.

Malena Ivarsson
Publicerad 2023-01-11

Jag är änkling sedan 2005 då min hustru dog. Jag har levt som särbo med en kvinna i tolv år som nu har blivit så dålig att hon bor på ett vårdboende. Känner du till om det finns någon dejtingsajt för oss som är omkring 80 år? Kan du lägga ut min e-postadress i dina spalter under ”gammal man söker sällskap”? Eller kan du förmedla epost-adresser, med läsarens medgivande till mig? /”Bengt”

Malena svarar: Jag kan inte hjälpa dig att förmedla kontakt eller e-postadresser. Däremot kan jag ge dig några goda råd, som förhoppningsvis kan underlätta för dig att hitta rätt i nätdejtingdjungeln. Det är fint att du vill träffa någon att dela vardagen med, och den goda nyheten är att det finns många som känner som du. Därför finns det också äldre på de allra vanligaste sajterna som Mötesplatsen, Match, 50PlusMatch och Singles50. Eller varför inte Seniorens egna kontaktannonser på senioren.se eller i tidningen?
Välj en sajt som verkar seriös. Ett bra tecken är att det finns kundtjänst och att det inte kostar pengar att ens registrera sig. Var sedan så öppen du kan i din profiltext. Berätta om intressen, livsstil och saker som är viktiga för dig. Våga ta kontakt, fråga och försök visa intresse för andra. Nyfikenhet och öppen kommunikation är en bra grund som förhoppningsvis leder både dig och en annan person ut ur ensamheten.

Läs också: Testosteron för kvinnor

Läs också: Ensam och fattig

Läs också: Nu är jag själv – och telefonen tyst

Läs också: Rätt kläder för en dejt?

Läs också: Nu är det slutdansat…

Läs också: Tänk alla kvinnor som aldrig får orgasm

Läs också: Jag har aldrig haft orgasm

Läs också: Första orgasmen vid 80

Fråga! Malena Ivarsson är socionom och sexolog.
Skriv till experten@senioren.se eller skicka ett brev till
»Fråga Malena«, Senioren, Box 22574, 104 22 Stockholm.

Malena Ivarsson
Publicerad 2023-01-11

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas