Törs jag ens testa nätdejting?
Relationer | Malena om relationer

Törs jag ens testa nätdejting?

Jag har inte haft sex på 30 år och en förälskelse i en kollega, som tyvärr var upptagen, fick mig att känna längtan. Men törs jag ens testa nätdejting med så lite erfarenhet? Törs någon träffa mig? Det undrar signaturen Sat Nam. Läs hela frågan och Malena Ivarsson svar nedan.

Malena Ivarsson
Publicerad 2022-03-02

Som nybliven senior läser jag din spalt, och fick lust att skriva till dig. Då jag levde under många år i ett religiöst sammanhang där sex hörde enbart till äktenskap har jag inte haft sex med någon man på väl över 30 år. En förälskelse i en kollega fick mig att vakna mer till min längtan, även om det inte var helt besvarat och han var upptagen. Finns flera skäl att det inte var menat. Utom att väcka längtan då! Jag är ju inte ofysisk, jag har hållit på med yoga och massage, jobbat som sjukgymnast. Men jag saknar erfarenhet av sex i ett långt förhållande, så jag har komplex. Alla karlar vill väl ha en frodig kvinna som vet vad man gör i sängen?! Jag vill ju utforska det, och använder en vibrator sen något år. Jag har kunnat tillfredsställa mig själv.

Skulle inte min bakgrund verka avskräckande? Jag är dessutom vegetarian och dricker inte. Jag förväntar mig inte att möta någon som delar min livsstil helt och fullt längre. Det verkar så vanligt att ”provligga”, och förstår ju att det är ett sätt att lära känna varandra, men här kommer prestationsångesten in.
Törs jag ens testa nätdejting med så liten sexuell erfarenhet? Törs någon träffa mig då? Det är ju som ett språk jag inte har övat.
/Sat Nam

Malena svarar: Att du inte har så stor erfarenhet av sex med en partner är inget som behöver vara ett hinder. Du känner din kropp och har utforskat den så pass att du kan kommunicera dina behov, det är gott nog. Jag tror att du har bäst förutsättningar att träffa en partner du kan slappna av med genom att söka dig till ställen där likasinnade möts, som yogaretreats, forum för andlighet eller till och med en vegetarisk matlagningskurs. Att ha sex med någon som delar dina värderingar ger mer trygghet och kan i sin tur göra dig mer avslappnad. Också för att våga vara öppen med känslorna kring sex, inklusive din prestationsångest. För det mest givande med sex är ju inte någon teknikbaserad, snitsig akrobatik utan att man vågar dela en närhet, att vara öppna och sårbara tillsammans.

Läs också: 24 frågor till Malena Ivarsson – och 24 svar

Fråga! Malena Ivarsson är socionom och sexolog.
Skriv till experten@senioren.se eller skicka ett brev till
»Fråga Malena«, Senioren, Box 22574, 104 22 Stockholm.

Malena Ivarsson
Publicerad 2022-03-02

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas