Blomsterkonsert istället för blommor – gratis för alla
Malmö Operas stora scen. Foto: Werner Nystrand
Kultur | musik

Blomsterkonsert istället för blommor – gratis för alla

Istället för blommor till artisterna ordnar Malmö Opera en gratis Blomsterkonsert i första hand riktad till personer med Alzheimer eller annan minnessjukdom. Konserten går att se på plats eller på webben.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-05-10

”Att musik lugnar och stimulerar minnet är känt sedan länge. Malmö Opera har beslutat att, i stället för att köpa blommor till artisterna vid premiärernas applådtack, ordna en årlig Blomsterkonsert då vi särskilt välkomnar personer med Alzheimer eller annan minnessjukdom, deras anhöriga och personal vid boenden”, skriver Malmö Opera i ett pressmeddelande.

Konserten ges 24 maj på Malmö Operas stora scen och pågår i 45 minuter. Den är gratis på plats och streamas också kostnadsfritt på nätet.

Du behöver dock anmäla dig i förväg. Det gör du på malmoopera.se/blomsterkonsert senast 17 maj och det gäller både streaming och för den som vill se konserten på plats.

Tillsammans med en pianist och solister kommer Malmö Operakör att bjuda på operastycken och kända visor som ”Vi öppnar alla grindar” från Kristina från Duvemåla, Åhléns ”Sommarpsalm”, Alfvéns ”Uti vår hage” och ”Jungfrun hon går i ringen”. Bland annat.

Sedan avslutas föreställning med att alla tillsammans sjunger ”Den blomstertid nu kommer”.

För publiken som är på plats bjuder Malmö Opera på fika efteråt.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-05-10

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas