Kan inte sluta läsa
Böcker | Kultur | ingalill läser

Kan inte sluta läsa

Missa inte Ingalill Mosanders fem boktips där hon bland annat tipsar om en bok med en skildring av en jakt som är något av det mest spännande hon läst.

Ingalill Mosander
Publicerad 2024-04-11

DAGBOK: På riktigt av Marianne Lindberg De Geer, Kaunitz-Olsson
Hon är 77, framgångsrik konstnär, dramatiker och författare. Modig, rolig och stridbar. Vi får följa henne under det senaste året och hon kastar sig obehindrat mellan det stora och det lilla livet. Krig och politik varvas med problematiska hörapparater och Carl Johans varma hallonpaj. Men framför allt genomsyras hela boken av kärlek, till maken, barnen, barnbarnen och Hammarbys fotbollslag. Ett tänkvärt tidsdokument.

THRILLER: Alias Emma: Flykten av Ava Glass, Lind&Co
Jag läste som besatt ända till den suveräna upplösningen som inträffade vid midnatt. Sen tog det lite tid innan pulsen gick ner och jag kunde somna. En ung, kvinnlig brittisk underrättelseagent får i uppdrag att föra sonen till två ryska dissidenter i säkerhet. Han jagas av ryska säkerhetstjänsten och skildringen av jakten genom London är något av det mest spännande jag läst, inte minst med tanke på världsläget.

ROMAN: Espaňa por favor av Åsa Hellberg, Forum
Det är aldrig för sent. Den inställningen får tre väninnor i norrländska Fjällfors att börja drömma om att en dag flytta till Spanien. De är i 60-årsåldern, lever ensamma och är trötta på kyla, mörker och grå vardag. Kvinnorna tar sig an projektet med stor entusiasm, även om det tillstöter en del problem på vägen. Livsbejakande och underhållande om kvinnlig vänskap, skrivet med humor och med en överraskande cliff-hanger på slutet.

BARN: Mamma Mu blir ledsen av Jujja Wieslander & Sven Nordqvist, Rabén & Sjögren
En ny bok om Mamma Mu och Kråkan är en stor händelse för deras små följare, som det numera heter på modern svenska. Den här gången kommer en hemmalagad pannkaka att orsaka en brytning mellan de trogna vännerna. Pannkakan är bara till för Kråkan, förklarar Lina. Efter det bryr sig Kråkan bara om henne och kallar henne sin enda vän. Då blir mamma Mu ledsen. Men lugn, bara lugn. Det ordnar sig på slutet. Från 3 år.

DECKARE: Sprängdåd av Lisa Bjerre & Susan Casserfelt, Piratförlaget
En viktig orsak till kriminalromaners popularitet är att gärningsmännen åker fast och rättvisa skipas. Så är det inte alltid i verkligheten. Sprängdåd utspelas i Stockholmsförorten Bagarmossen och återspeglar på ett spännande och trovärdigt sätt den brottslighet som härjar i vårt samhälle. En bomb briserar i ett bostadshus. En polis dödas. Tonårspojkar lockas in i knarkhandeln. Inga nyheter precis. Ändå kan jag inte sluta läsa.

Ingalill Mosander
Publicerad 2024-04-11

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas