Tidstroget och underhållande
Böcker | Kultur

Tidstroget och underhållande

Ingalill Mosander tipsar om fem nya läsvärda böcker, bland annat en hejdlöst spännande historia om miljardärer.

Ingalill Mosander
Publicerad 2024-05-21

THRILLER: Hatets hjärta av Dennis Lehane, Bookmark
År 1974 utbröt våldsamma raskravaller i Boston. Dennis Lehane var nio år och satt på första parkett. Nu har han skrivit en bok om vad som hände och det har blivit en kriminalroman i världsklass. Huvudpersonen är en ensamstående mamma som desperat letar efter sin försvunna tonårsdotter. Skildringen av ett samhälle som vittrar sönder av gängkrig, irländsk maffia, hämnd och rasfördomar är obeveklig och storslagen.

ROMAN: 1979 Johanna och Ingrid – Ett familjedrama av Helena von Zweigbergk, Norstedts
Torkel invaderar Ingrids liv. Han är 32, hon 46. Samtidigt som han talar oavbrutet om kvinnors rätt att hävda sina känslor blir han rasande om de sätter sig upp mot honom. Ingrids två tonårsbarn betraktar misstroget familjens nye härskare och oroar sig för moderns förändring och hennes tafatta försök att vara till lags. Tidstroget och underhållande och med ett oemotståndligt lustmord på en man som ser sig som skapelsens krona.

ROMAN: Bara glädje hjärtat rymmer av Moa Eriksson Sandberg, Natur & Kultur
Ernst & Tutta Rolf var ett par med stjärnstatus i 1920-talets Sverige. Han var landets revykung, hon hans unga primadonna. Men bakom den glänsande ytan fanns en man som plågades av ångest, var notoriskt otrogen och kontrollerade vartenda steg hans hustru tog. Men en dag fick hon nog. Därefter var deras roller ombytta. Fascinerande om ett dramatiskt äktenskap och en tid då mörkret började lägga sig över Europa.

THRILLER: Klubben av Christian Unge, Forum
En hejdlöst spännande historia om miljardärer som letar efter allt starkare kickar, smågangsters som försöker spela i en division de inte behärskar och en kvinnlig kriminalkommissarie med trassligt privatliv. Det börjar med att en död, naken man hittas på Stureplan. Sen blir det bara värre och värre. Författaren har sagt att han aldrig haft så roligt som när han skrev den här boken. Man tror honom.

BARN: Morran, Frasse och monsterexpeditionen av Moni Nilsson och Anna Fiske, Natur & Kultur
Frasse är bjuden på övernattningskalas. Men han vågar inte sova någon annanstans än i pappas säng eftersom han vaknar varje natt av att han jagas av monster. Han vågar inte ens sova över hos sin vilda farmor Morran. Men det tänker hon ändra på. Tillsammans ger de sig ut på en spännande resa för att kolla om det finns några riktiga monster. En hyllning till lekfullheten och fantasin, till rätten att testa sina gränser och ge sig ut på äventyr.

Ingalill Mosander
Publicerad 2024-05-21

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas