Landet runt | SPF Dalarna

Musiker tände publiken på SPF i Mora

SPF Dalarna
Publicerad 2016-03-14

En stor skara medlemmar kom till Majstångsbacken för att lyssna till underhållning med Ore durspelare. Börje Elofsson hälsade alla välkomna och önskade oss en trevlig eftermiddag tillsammans och idag skall vi få stifta bekantskap med detta stora gäng. Under applåder tågade åtta glada spelemän in i salen och där presenterade Åke Henriks, mer känd som Karnes-Åke, namnen på de medverkande samt talade om att kapellmästaren heter Lennart Olander. De började spela ”Vägen till Dalstuga” och publiken tände redan här med att klappa händerna i takt med musiken. Efter denna låt spelades ”Finn Olles vals.” Kans-Gunnar sjöng sedan tillsammans med Kennet Karlsson ”Min dalahäst” och publiken applåderade dessa båda förnämliga sångare. Nästa sång ”En gång jag seglar i hamn” fick alla i salen vara med att sjunga, till ackompanjemang av denna stora orkester. Därefter följde ”I Johan Hanssons kök”

Det berättades också historier mellan låtarna av både Kans-Gunnar och Karnes-Åke.

Sångfåglarna begärdes fram igen och de sjöng ”Skomakare Anton och ”Fem röda rosor”. Därefter påannonserade Karnes-Åke ”70-årsvalsen” p g a av vi alla fyllt 60 år, som han uttryckte sig.

Gunnar Kans har skrivit låten ”Realisation på systemet” som framkallade många glada skratt. De avslutade med Evert Taubes ”Ellinor dansar”. Det blev ändå ett extra nummer med ”Vid Siljans strand”. Börje tackade de duktiga musikerna för deras medverkan här på SPF och de fick långa applåder ifrån publiken.

Lotteridragning förrättades och några av kommittéerna framträdde med sina budskap.

Ordf. Stig Sjöholm avslutade mötet med att tacka alla som ställt upp, denna vackra soliga vinterdag, med att komma till detta medlemsmöte. Han tackade även den person som lovat att skriva tidningsreferaten samt Bengt Johansson som åter ställt upp med att sköta om Hemsidan.

SPF Dalarna
Publicerad 2016-03-14
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas