Underhållning av unga musiker på SPF i Mora
Landet runt | SPF Dalarna

Underhållning av unga musiker på SPF i Mora

SPF Dalarna
Publicerad 2016-10-10

Onsdagens medlemsmöte gick i musikens tecken. Orsa Musikskola hade inbjudits för att underhålla oss. De deltar med klassmusik i Bergetskolan, Digerbergets skola och Kyrkbyns skola med sin musik, men nu var de här på Majstångsbacken och med sig hade de sin kapellmästare, Olle Moraeus, som även är Rektor.
Lilla spelmanslaget började med att spela Gärdebylåten, där publiken klappade händerna i takt med musiken. De fortsatte med en resa i tid och rum med att spela en gammal polska efter Sven Gren. Efter denna blev det en gånglåt från Skattungbyn komponerad av en gammal spelman, Jonas Hammar. Det blev en låt från Norge och en från Shetlandsöarna .Låten de spelade från Malung hette Uppsalavalsen. Stina Olsén, från Orsa, hade komponerat Knikåvalsen, där Olle Moraeus demonstrerade hur man knickade. En Irländsk vals blev den sista vi fick höra från dessa otroligt musikaliska ungdomar. De fick enorma applåder av åhörarna. Orsa Musikskola huserar en erkänt bra inspelningsstudio. Här görs professionella produkter. Denna studio är även hemvist för bl a Larz Kristerz, Kalle Moraeus och Orsa Spelmän.

Orsa Musikskolas Storband förberedde sig nu med alla sina instrument och de inledde med att spela en Gospel under ledning av kapellmästare Perra Moraeus.
De fortsatte med lite modernare musik från 80-talet och med fantastiskt duktiga solister. Det var trumpetsolo, saxofonister, trombonister och batteristen som alla briljerade med sina fina spel under rungande applåder. De underhöll oss under en halvtimme och de sista låtarna de spelade var S:t Thomas och Rock this town.
Börje Elofsson tackade Lilla Spelmanslaget och Storbandsorkestern för deras fina uppträdande och hälsade dem välkomna till oss igen. Lotteridragningen genomfördes och påminnelse om Frågeleken Hjärnkoll den 12 okt på Majstångsbacken samt mötet den 19 oktober då Anders Åkerlund kommer och berättar om Mitt Afrika. Mötet avslutades med kaffe och hembakat bröd och med saft och bullar till ungdomarna.

Vid pennan Ing-Mari Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2016-10-10
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas