Orsa Dragspelsklubb underhöll på SPF i Mora
Landet runt | SPF Dalarna

Orsa Dragspelsklubb underhöll på SPF i Mora

SPF Dalarna
Publicerad 2016-09-09

Vid onsdagens medlemsmöte hade, trots det vackra vädret, ett 40-tal medlemmar hörsammat inbjudan till Majstångsbacken. Dagens värd, Bertil Andersson, hälsade alla varmt välkomna och ett särskilt välkommen till Orsa Dragspelsklubb som kommit för att underhålla oss idag.

Kapellmästaren, Leif Sandkvist, tackade för välkomsthälsningen och presenterade sina spelmän som heter, Tony Forsén, Hans Tupp, Hans Gummerus, Hasse Wahlberg samt Lennart Kånå. Leif ursäktade sig med att de inte hade någon sångare med sig och att de sällan varit så få spelmän tillsammans. Detta berodde mycket på att det är älgjaktstider och att en del spelmän bytt ut sina instrument mot gevär istället.
Men spelglädjen var det inget fel på, de började med låten Vägen till Dalstuga som följdes av en vals som heter Junikväll. Evert Taube fick vi också höra ett par låtar av. Den första var Min älskling du är som en ros och den andra Rosa på bal som publiken applåderade länge åt. Leif Sandkvist berättade att Orsa Dragspelsklubb startade för 37 år sedan och att motionsdanserna gav stora inkomster till klubben, men att de rest upp alltihop.

De spelade sedan en låt som heter Glada och uppmanade publiken att sjunga med. Leif bytte sedan sitt dragspel mot saxofonen och spelade Charlie Chaplins Smile. Det gjorde han med stor musikalitet och inlevelse. Det blev stor uppskattning av publiken. De fortsatte med Gunnar Estenbergs låt: Repgubben som följdes av Crazy, When you´re smiling, Mora Central med flera. Sista låten blev Vi möts igen. Men publiken lockade till sig ett extra nummer där Dragspelklubben avslutade med Jag vill dansa med dig. Bertil Andersson tackade de fina musikerna för deras medverkan här hos SPF och hoppades att de ville återkomma en annan gång till oss. Olika kommittéer framförde sina budskap och slutligen tackade vår ordf. Stig Sjöholm alla som kommit hit idag och ett stort tack till de suveräna musikerna för deras fina underhållning denna eftermiddag. Nästa evenemang blir sillfesten i Nusnäs den 15 september samt Medlemsmötet den 21 september, då vi får höra om Sixten Jernbergs fantastiska idrottskarriär.

Vid pennan
Ing-Mari Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2016-09-09
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas