Stor succé när Ammi och Georg med komp underhöll på SPF i Mora
Landet runt | SPF Dalarna

Stor succé när Ammi och Georg med komp underhöll på SPF i Mora

SPF Dalarna
Publicerad 2016-04-22

En stor skara medlemmar hade hörsammat kallelsen till onsdagens möte på Majstångsbacken. Börje Elofsson hälsade alla varmt välkomna till denna eftermiddag som kommer att gå i musikens tecken. Börje berättade sedan en rolig historia som framkallade applåder. Därefter hälsade han musikerna välkomna in på scenen.
Dessa var Ammi Bronell, sång, Georg Stålberg, piano, Thure Linder, Bas och sång samt Sölve Olofsson på gitarr. De började med ”Besame Mucho” som följdes av den grekiska sången ”Aldrig på söndag”. Ammi sjöng sedan ”Jag vill dansa med dig”.
Musikerna berättade sedan, var och en, om hur länge de hade spelat och med några av artisterna de hade samarbetat med. Thure Linder hade spelat i 69 år och tillsammans med Georg Stålberg varit med i Erik Ahlands orkester i 50 år . Georg hade även spelat med Evert Sandin i 4 år samt med Billy Opel och många fler. Sölve Olofsson berättade att han spelat tillsammans med bl a Charlie Norman, Sten & Stanley, Meta Roos med flera.. Numera är han tillsammans med Mats Höijer och de turnerar med visprogram runt om i länet.
Ammi fortsatte sedan sjunga ”It´s only a paper moon” och med ”Kärleksvals”
Efter dessa sånger berättade hon att när hon var 6 år gammal medverkade hon i farbror Svens brevlåda där hon sjöng ”En liten tomtegubbe satt en gång…..”
Hon hade också skrivit en egen låt som hon kallade ”Kärlekens låga” och som hon sjöng med stor inlevelse och fick varma applåder från publiken.
Efter detta framträdde Thure Linder som sångsolist och sjöng ”En gammal sjömansvisa”. Det blev både nostalgiska och lite modernare låtar som framfördes med stor spelglädje av dessa rutinerade musiker. Börje Elofsson tackade dem för deras fina underhållning, under publikens applåder.
Olika kommittéer framförde sedan sina budskap och till sist framförde ordf. Stig Sjöholm sitt tack till alla som kommit till mötet och inte minst till de suveräna musiker och sångare som vi fått njuta av idag.
Text och foto: Ing-Mari Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2016-04-22
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas