Stor succé med Karin Green och kören på SPF i Mora
Landet runt | SPF Dalarna

Stor succé med Karin Green och kören på SPF i Mora

SPF Dalarna
Publicerad 2016-11-28

En stor skara förväntansfulla medlemmar hade bänkat sig på Majstångsbacken, dels för att vara med om körsång, musikkryss och allsång med Karin Green.

Börje Elofsson hälsade alla välkomna till detta möte och hoppades att vi alla skulle få en trevlig eftermiddag tillsammans.

Börje hälsade Majstångsbackens sånggrupp välkomna in i salen och de tågade in sjungande Gyris Anders gånglåt: Si god afton och god kväll min utvaldaste vän…..medan publiken klappade händerna i takt med musiken.

Karin Green hade gjort ett musikkryss som redan var utplacerat till var och en och nu fick publiken gnugga geniknölarna och ta fram sina musikaliska kunskaper. Karin satte sig åter vi pianot och då gällde det att veta kompositörens efternamn, som denna gång var Taube. Nästa låt blev Ove Thörnqvists Dagny. Ted Gärdestad fanns också med på reportoaren med Himlen är oskyldigt blå.

Det var så trevligt med allsången men vi skulle väl ha lite friskvård också tyckte Karin. Så när vi kommit till sista versen på de olika sångerna, så skulle hela publiken resa sig upp och sjunga färdigt i stående ställning. Hon passade på att smyga in lite undervisning också i sångens ädla konst.

Fortsättningsvis fick vi sjunga en sång av Hasse & Tage. Olle Adolphssons låt, Det gåtfulla folket som vållade många huvudbry. Frågan var vad har den för titel.

Avslutningsvis sjöngs Erna Tauros vackra sång Höstvisa. Börje tackade Karin och hela kören som sjungit så vackert för oss och publiken tackade med långa varma applåder. Det blev en eftermiddag med njutning för både kropp och själ.

Nu var det dags för lottdragning som alltid är ett spännande moment och efter detta kaffe med hembakat gott bröd.

Vid pennan, Ing-Mari Kullander

SPF Dalarna
Publicerad 2016-11-28
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas