SPF Seniorerna Faluns skidutflykter är avslutade för säsongen
Landet runt | SPF Dalarna

SPF Seniorerna Faluns skidutflykter är avslutade för säsongen

SPF Dalarna
Publicerad 2019-03-26

Vi hade en underbar utflykt förra tisdagen den 19 mars till Gyllbergen. Vi avslutar med den i minnet. Det skulle nog gå att fortsätta, men isigt och nu har det blåst ner barr och kvistar också.

Vi har haft flera riktigt fina utflykter den här säsongen. Vi började vid Stångtjärn och hade tur så vi kunde fika inne i stugan, när vi var så många. Sedan har vi varit vid Karlsbyhedens Folkets hus, Pumpen i Hosjö och tre gånger i Sörskog innan vi avslutade med Gyllbergen. Vi har varit mellan 13 och 20 åkare vid dessa tillfällen.

Dessutom åkte vi i Vasaloppsspåret tisdagen för Vasaloppsveckan. Under den veckan åkte vi StafettVasan med två lag, som i stort sett följdes åt till Hökberg, innan första lagets kanon, Calle Bergström, åkte från andra laget med en halvtimme. Det var ju bra att han åkte sista sträckan, så lagen kunde hålla ihop så länge.

Totalt har 46 personer deltagit i skidutflykterna. 141 ”skidutflykter” har det blivit sammanlagt i vinter. Förra året var det 163, men då var det tre tillfällen i december, medan i år började vi först den 15 januari. Den flitigaste deltagaren har varit Lars Tysk, som varit med vid 8 av de 9 tillfällena. Han har varit med från första säsongen 2012, och alltid tillhört de flitigaste.Nu tar jag semester och tackar er alla för underbart sällskap under denna vinter. Jag kommer tillbaka med nya långvandringar i början på november. Det finns några förslag till vandringar, men goda förslag är alltid välkomna.Mats Hiertner

SPF Dalarna
Publicerad 2019-03-26

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas