SPF Seniorerna Köpingshus har haft sitt årsmöte
Landet runt | SPF Västmanland

SPF Seniorerna Köpingshus har haft sitt årsmöte

SPF Västmanland
Publicerad 2020-02-11

En välfylld teatersalong på Forum hade bänkat sig i salongen för att både avnjuta fin diktläsning, parentation över avlidna i föreningen. Först hälsade vår ordförande Veine Eliasson alla välkomna till medlemsmötet, tillika årsmöte, varefter följde en tyst minut. Dikten lästes av Karls Beijbom, en översatt dikt av amerikanskan Mary Elizabeth Frye, som sedan följdes av att Ingrid Eriksson spelade

Föreningen följer gamla traditioner och valde då Börje Österberg till ordförande för årsmötet och vid sin sida fick han denna gång Cristina Hahre som sekreterare. Till justerare, tillika rösträknare valdes Margareta Karlsson och Bo Svenson.

Ärendena var väl förberedda så mötet avklarades snabbt. Noterades att medlemsavgiften blir oförändrad även nästa år. Ordföranden Veine Eliasson omvaldes för ytterligare ett år och två nya ledamöter valdes in till styrelsen och det blev Gunilla Svansbo och Ray Mattsson.

När förhandlingarna var avklarade underhöll Elina Hultman oss alla med ett fantastiskt musikprogram som hon inledde med dikten Folkviseton av Nils Ferlin, tonsatt av Torgny Björk, musik av Sofia Karlsson, Levi Ricksson ”Jeremias i Tröstlösa”, Du ska få en dag i morgon” och Cornelis Vreeswijk Sommarkort, därefter avslutade Elina Hultman den fina underhållningen med ”La vie an rose” av Edith Piaf. Applåderna var långa och vi uppskattade hennes verkligen hennes vackra sång och pianospel och hon fick vackra blommor.

Flera funktionärer avtackades med blommor av ordföranden, som gjort en liten dikt till var och en, bl a presidiet för årsmötet, de som framfört diktläsning och musik, andra för olika arbetsuppgifter de haft i föreningen, som Åke Jansson som haft hand om försäkringsfrågor och tidigare även haft styrelseuppdrag, Harriet Pettersson och Christina Bergman båda i folkhälsogruppen, Marianne Manfredsdotter som arbetat med hemsida och facebook.

Under kaffestunden som följde presenterades några förslag till studiecirklar och även att det blir förändring i resekommittén där Kent Hahre kommer att samarbeta med Gunnar Lidström.

Våren har ett fullspäckat program med spännande medlemsmöten och flera intressanta resor.

Barbro Broman

 

SPF Västmanland
Publicerad 2020-02-11

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas