Inspirationsträffar leder till nya kurser
Inspirationen spirar i Malmö. Foto: Laila Callegari
Leva & uppleva | engagemang

Inspirationsträffar leder till nya kurser

Studieförbundet Vuxenskolan i Skåne har tillsammans med SPF Seniorerna och Fokusgruppen i SV haft tre inspirationsträffar i Skåne under hösten för medlemmar i SPF Seniorerna.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-01-03

– Vi vill lyfta upp och synliggöra allt man kan göra. Genom att bara börja prata med varandra så upptäcker man nya saker som i sin tur förhoppningsvis ökar förståelsen för varandras olika erfarenheter och förutsättningar, säger Laila Callegari, som jobbar halvtid som verksamhetsutvecklare och utbildare för SV i Malmö och halvtid som vikarierande utbildningsledare regionalt i Lund. 

Det finns många aktiviteter föreningar i SPF Seniorerna kan göra med Studieförbundet Vuxenskolan i landet. Aktiviteter som föreningar inte alltid känner till.

– Vi kan till exempel göra olika kulturarrangemang tillsammans eller sätta igång studiecirklar i olika intressanta ämnen. Genom att göra arrangemang tillsammans kan föreningarna få ner kostnader också, säger Laila Callegri.

På inspirationsträffarna bjuds det, förutom fika, på föreläsningar och workshop med en del kreativa och pedagogiska inslag.

På plats är cirkelledare, styrelsemedlemmar och några lokala ordföranden.

– Vi har tappat mycket av kommunikationen mellan Studieförbundet Vuxenskolan och föreningar i SPF Seniorerna inte minst av en lång pandemiperiod. Vi vill fortsätta vårt fina samarbete och då behöver vi bli bättre på att förstå och kommunicera med varandra.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-01-03

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas