Mat & Dryck | Mat

Änglamat i två varianter

En lättlagad dessert med grädde, kaksmulor och bär kan också varieras i en modernare variant av denna klassiker.

Publicerad 2008-08-28

AAnglamat
4 portioner

3 dl vispgrädde
3 dl kak- eller skorpsmulor
2 dl lingonsylt eller rårörda lingon

1. Vispa grädden. Varva kaksmulor, lingon och grädde i fyra glas. Låt stå svalt en stund före servering.

Modern variant
1  1/2 dl philadelphiaost
1  1/2  dl vispgrädde
1/2  tsk vaniljsocker
2-3 dl björnbär, hallon eller hjortron, färska eller frysta
ev strösocker
3 dl kaksmulor

1. Vispa philadelphiaost, grädde och vaniljsocker med elvisp till grädden blivit fast. Mosa bären, eventuellt med lite socker.
2. Varva kaksmulor, bär och grädde i fyra glas. Eller fördela kaksmulorna i glasen, fortsätt med bären och avsluta med grädden. Låt stå svalt en stund före serveringen.

Recept: Ingrid och Pelle Holmberg

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas