Mat & Dryck | Recept

Apelsin- och honungsrostade grönsaker

En mycket smakrik och färgsprakande sallad att ha som en rätt på buffén eller som tillbehör till lamm.

Publicerad 2009-03-31

3 morötter
10 schalottenlökar
1 liten butternut squash-pumpa (annan pumpa går också bra)
1 apelsin
3 msk jungfruolivolja
1 msk flytande honung
1 kruka rosmarin
salt och svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala grönsakerna, skär dem i fina bitar och fördela på en bakpappersklädd ugnsplåt.
2. Riv skalet av apelsinen över grönsakerna och pressa sedan över saften. Rippla över olivoljan och honungen.
3. Plocka hälften av bladen från rosmarinen, hacka dem grovt och strö över. Krydda ordentligt med salt och peppar. Blanda runt allt ordentligt och rosta i ugnen i cirka 30 minuter eller tills grönsakerna är gyllenbruna och mjuka med en fast kärna.
4. Lägg upp på ett fint fat och toppa med färsk rosmarin.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.