Mat & Dryck | Recept

Äppelkompott med timjan

Äppelkompott som passar mycket bra till ostar som chèvre eller brie.

Publicerad 2006-09-29

Kompott2 små burkar

Istället för att koka äpplena till mos gör vi här ett mellanting mellan kompott och marmelad. Passar mycket bra till ostar som chèvre eller brie.

500 g fasta äpplen
1 dl strösocker
2 dl syltsocker
2-3 timjankvistar (eller 1 krm torkad timjan)
1/3 citron, saften

1. Skala äpplena och skär dem i små tärningar. Koka sakta upp tillsammans med strösocker och låt koka i cirka 10 minuter tills äpplena börjar mjukna (det ska inte bli mos).
2. Tillsätt syltsocker och citronsaft och koka livligt i ytterligare 5 minuter.
3. Ta bort eventuellt skum från ytan och häll i väl rengjorda burkar.


Recept
:  Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.