Aprikos- och valnötsfilmjölkslimpa
Mat & Dryck | Recept

Aprikos- och valnötsfilmjölkslimpa

Gott bröd med filmjölk, aprikoser och valnötter. Recept och foto Linda Andersson

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-02-22

1 limpa
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4,5 dl filmjölk
1 dl ljus sirap
150 g aprikoser
100 g valnötter

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop allt till en kladdig deg.
3. Dela aprikoserna på mitten. Rör ner aprikoser och valnötter i degen.
4. Klicka ner degen i en limpform, ca 1,5 liter, klädd med bakplåtspapper. Släta till och strö lite vetemjöl på ytan.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i cirka 50 minuter. Lägg över ugnsfolie i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan.
6. Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

Recept och foto Linda Andersson

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-02-22
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas