Aprikosfylld falukorv
Mat & Dryck | Recept
Foto: Björn Tesch

Aprikosfylld falukorv

Falukorv i ugn med smak av vitlök, aprikos, valnöt, och persilja.

Publicerad 2009-03-17

1 portion

150–200 g falukorv
7 torkade aprikoser, finhackade
1 vitlöksklyfta, pressad
5 valnötter, grovt hackade
2 kvistar slätbladig persilja, finhackad
2 msk rapsolja
3 kokta potatisar
salt och svartpeppar

1. Skär korven i skivor men låt skivorna hålla ihop.
2. Blanda aprikoser, vitlök, valnötter, persilja och 1 msk rapsolja.
3. Proppa ned strösslet mellan korvskivorna och strö runtom korven i ugnsformen.
4. Skär potatisarna i klyftor och lägg dem i en liten smord ugnsform. Drissla över olja, salta och vänd klyftorna så det kommer olja och salt på alla.
5. Gratinera korven och potatisklyftorna i 200 grader i cirka 20 minuter tills korven är genomvarm och potatisen börjar få lite färg. Passa så att nötströsslet inte bränns, lägg i så fall en liten bit folie över korven den sista stunden i ugnen.

Falutips!
Frys in resten av falukorven och ta fram en annan dag.
Gör en tunnbrödklämma med stekt falukorv, kokt potatis, sallad och lite smörgåspickles eller majonnäs.

Text: Malin Ottosson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.