Ärtpesto med solroskärnor
Mat & Dryck | Recept

Ärtpesto med solroskärnor

En ärtpesto är ett smart val! Här är ett billigt och nyttigt alternativ till den traditionella peston. Supergod! Ärtor är rika på protein, fibrer och C-vitamin. Dessutom är de klimatsmarta!

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-10-11

2 personer

Spagetti till 2 personer
2 dl frysta gröna ärtor
1 dl solroskärnor
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
saften från 1 citron
en knippe färsk basilika
1 dl riven parmesan
vatten att späda med
½ tsk salt
svartpeppar

1 Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.
2 Mixa ärtor, solroskärnor, vitlök, olivolja, citronsaft, basilika och parmesan.
3 Späd med vatten till lagom konsistens. Salta och peppra. Lägg upp peston tillsammans med spagettin.
4 Dekorera med basilika.

Recept: Ann-Cathrine Johnsson
Foto: Lena Djuphammar

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-10-11
senioren-nr-7
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2021. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas