Recept | Recept

Bakad lax med inlagda grönsaker

En god och lite festlig middag – och ändå hur lätt som helst att få till! Köp alla ingredienser färdiginlagda, skär i bitar och släng in i ugnen.

Publicerad 2008-11-23

Lättlagat recept på lax
4 portioner

600 laxfilé utan skinn
1 burk inlagd kronärtskocka, halverade
1 burk inlagd röd och gul paprika, i bitar
1 pkt (125 g) fetaost, i bitar
1 citron, finrivet skal
1 kruka basilika, plockade blad
olivolja
salt och nymald svartpeppar

1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
2. Skär laxen i bitar och lägg på en plåt tillsammans med kronärtskocka, paprika och fetaost.
3. Baka mitt i ugnen i 10–15 minuter, tills laxen är precis genombakad.
4. Ta ut ur ugnen och strö över citronskal och basilika. Ringla över olja, salta och peppra.
5. Servera direkt, gärna med en grönsallad.

Recept: Tommy Myllymäki
Foto: Charlie Drevstam

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas