Bluecheese-sallad
Mat & Dryck | Recept
Foto: Charlotte Gawell

Bluecheese-sallad

Bluecheesesallad som toppas med krutonger, bacon och nötter.

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-01-24

4 portioner

Bluecheesedressing
150 g mögelost, gärna roquefort
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 msk rödvinsvinäger
nymalen svartpeppar
en nypa cayenne
ev lite salt

Sallad
1 pkt bacon
6 skivor dagsgammalt vitt bröd
1 dl valnötter
1 liten rödlök
1 huvud romansallad

1. Lägg samtliga ingredienser till dressingen i en matberedare (eller använd en stavmixer), mixa dressingen slät och smaka av.
2. Strimla baconet och stek det knaprigt, låt det rinna av på hushållspapper.
3. Skär brödet i tärningar och stek dem frasiga.
4. Rosta nötterna i en torr panna.
5. Skala rödlöken och strimla den fint, skölj salladen och bryt den i grova bitar. Blanda salladen med dressingen precis innan servering så att den behåller sin spänst.
6. Toppa med krutonger, bacon och nötter.

Recept: Leif Mannerström
Foto: Charlotte Gawell

Tidningen Senioren
Publicerad 2009-01-24
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas