Bönbiffar med gorgonzola
Mat & Dryck
Foto: Per Ranung

Bönbiffar med gorgonzola

Krämig gorgonzola får smälta ner över biffarna som är ett härligt, grönt alternativ för grillen.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-06-23

5-6 ST

2 burkar kidneybönor (à 380-400 gram)
1 gul lök, grovt hackad
2 tsk rökt paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
1 ägg
0,5 dl potatismjöl
1 kruka hackad gräslök
1-2 tsk salt svartpeppar
olivolja
gorgonzola

  1. Skölj bönorna och låt rinna av.
  2. Mosa eller mixa bönorna (inte för slätt) med resten av ingredienserna.
  3. Forma till biffar och stek
 i panna i lite olivolja. Den 
här smeten är lite lös så om
 du grillar biffarna: lägg dem på folie med lite olivolja och sedan direkt på grillen de sista minuterna.
  4. Klicka gorgonzola på biffarna och låt smälta.

 Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-06-23
senioren-nr-5
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas