Bygårdens frysta mousse med blåbär
Mat & Dryck
recept, blåbärsmousse Foto Matilda Lindeblad

Bygårdens frysta mousse med blåbär

En krämig och len mousse med fräsch smak av citron. Festlig efterrätt som passar att göra i förväg. Prova gärna med andra bär.

Publicerad 2008-11-08

2 ägg

1 1/2 dl vispgrädde

1 dlströsocker

1 tsk vaniljsocker

rivet skal och saft av 1 liten citron

2 dlcrème fraîche

8 digestivekex

3–4 dl blåbär

1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum.

2. Vispa grädden. Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, citronskal och -saft och crème fraîche. Vänd ned äggvitor och grädde.

3. Krossa kexen och fördela dem i glas. Häll blandningen över kexen och frys minst 4 timmar. Ta fram moussen 30 minuter före servering. Garnera med blåbär.

 

Recept: Arlaköket
Foto: Matilda Lindeblad

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.