Chèvresallad med tranbär och valnötter
Mat & Dryck

Chèvresallad med tranbär och valnötter

En god och fräsch sallad med smak av chèvre, tranbär och valnötter.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-24

4 portioner

140 g spenat
1 rödlök
2 avokado
1 citron
300 g chèvre
1 dl tranbär
1 dl valnötter
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt

1. Skölj spenaten om det behövs. Lägg upp på fat.
2. Skär rödlöken tunt och lägg i iskallt vatten.
3. Halvera avokadon och gröp ur köttet.
4. Häll bort vattnet från löken. Lägg upp lök samt avokado på spenaten.
5. Pressa citronjuice över salladen.
6. Skär osten i cirka 2 cm tjocka skivor. Lägg på salladen.
7. Strö över tranbär och valnötter.
8. Ringla över olivolja och strössla lite flingsalt inför servering.

Recept Simon Sköld
Foto Ulrika Pousette

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-05-24
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas