Mat & Dryck

Citroncupcakes

Maffiga muffins med citron i både smet och topping - cupcakes att njuta av.

Publicerad 2008-06-05

muffin.aCirka 12 st

150 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1/2 citron, rivet skal
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl filmjölk

Topping:
200 g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
2 msk citronsaft
1/2 citron, rivet skal
ev. strössel

1. Vispa smör och socker fluffigt. Riv ned citronskalet och rör ned äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten. Rör sist ned filmjölken.
2. Fördela smeten i stadiga muffinsformar, gärna i en muffinsplåt.
Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna under bakduk.
3. Rör ihop toppingen av philadelphiaost, florsocker, citronsaft och citronskal.
4. Bred topping på muffinsarna och strö eventuellt på strössel.

Text: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas