Citrussallad med kardemumma
Mat & Dryck | Dessert

Citrussallad med kardemumma

Härligt syrliga citrusfrukter som får smak av kardemumma passar perfekt som dessert efter julbordet. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljglass.

Tidningen Senioren
Publicerad 2019-12-07

Ca 6 portioner

4 apelsiner
2 blodgrapefrukt
3 clementiner
1 dl vatten
1 dl strösocker
10 kardemummakapslar
1/2 tsk vaniljsocker
Valnötter och färska dadlar
till garnering

1. Skär av skalet och allt det vita på citrusfrukterna. Skär i skivor eller skär ut klyftorna ur hinnorna med en vass kniv.
2. Koka upp vatten, strösocker, kardemumma och vaniljsocker i en kastrull. Låt sjuda i minst 5 minuter.
3. Slå den varma lagen över citrusfrukterna och låt frukten dra i lagen ca 2 timmar innan servering.
4. Hacka valnötter och dela dadlarna i mindre bitar och toppa salladen dem innan servering.

Recept Katarina Carlgren
Foto Thomas Carlgren

Tidningen Senioren
Publicerad 2019-12-07
senioren-nr-9
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 9 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas