Dags att grilla
Mat & Dryck
Grillad Haloumi. Foto Björn Tesch

Dags att grilla

Samlas kring grillen. Grönsaker och kycklingspett är välkommen variation till det vanliga köttet. Vi bjuder också på några praktiska och goda tillbehör.

Publicerad 2011-07-08

Med våra nya kunskaper om köttet som miljöbov är det med viss urskiljning vi bör lägga kött på grillen. Det behövs inte särskilt många hekto kött om man drygar ut med härliga sallader, grillade grönsaker och goda såser. Den som vill kan lätt byta ut köttet helt, mot helstekt fisk fylld av örter eller grillade grönsaker i olika färger.
Det mesta går att grilla, till exempel hel brieost, som vi sedan gröper ur och äter med nötter och russin istället för dessert. Min kompis Hasse sätter ett foliepaket med tvättade musslor på grillen. När de öppnat sig njuter vi av dem tillsammans med ett glas kallt vitt vin medan varmrätten fräser på grillgallret.
Hur du än grillar – ha en härlig sommar!

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

 

5 goda grillalternativ

GRILLTIPS!

Vänta alltid in kolen. Den ska vara riktigt vit och glödande. Servera hungriga gäster lite snacks och något att dricka medan ni väntar.
Lägg bara kol i halva grillen så att du har en del där det inte är lika varmt. Då kan du flytta om köttbitarna så att de inte bränns.
Om du har större köttbitar eller kycklingdelar, använd termometer och gärna locket till klotgrillen så du får »ugnseffekt«.

Dölj faktaruta
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas