Dillhollandaise
Mat & Dryck
recept dillhollandaise med tabasco Foto Colourbox

Dillhollandaise

En härligt smörig sås med smak av dill och sting av tabasco, som passar till exempelvis grillade grönsaker, fisk eller kyckling

Publicerad 2008-07-11

6 portioner

2 äggulor
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
2 msk citronjuice
5 dl smält smör
vitpeppar från kvarn
3 droppar tabasco
2 msk finhackad dill

1. Vispa äggulor, vinäger och salt i en bunke som värms i kokhett vattenbad. När ägguleblandningen blir krämig, tag bunken från vattenbadet och vispa ner det ljumma smälta smöret i en tunn stråle.
2. Smaka av med citronjuice, salt, vitpeppar och tabasco. Avsluta med att röra ned dillen.

Recept: Mathias Pilblad
Text: Malin Ottosson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.