Mat & Dryck

Fiskgryta med fänkål och chili

Snabblagad fiskgryta med mustig smak. Blir extra matig med kokt potatis till, men går lika bra att äta som den är.

Publicerad 2009-10-25
Recept, fiskgryta med fänkål
Recept, fiskgryta med fänkål

4 portioner

400 g vit fiskfile

1 gul lök

300 g fänkål

1 pkt saffran (0,5 g)

smör

1 burk körsbärstomater (ca400 g)

2 dl vispgrädde

1 dl vatten

1 msk pressad citronsaft

1 fiskbuljongtärning

2 lagerblad

1/2 tsk salt

1/2 msk hackad röd chili

2 msk strimlad basilika

 

Tillbehör

kokt potatis

 

1. Skär fisken i bitar. Skala och skiva löken. Finstrimla fänkålen.

2. Fräs lök, fänkål och saffran i smör i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser utom fisken och basilikan och koka på svag värme ca 5 minuter.

3. Lägg ner fisken och låt sjuda 3–4 minuter.

4. Strö över basilikan vid servering. Servera gärna med kokt potatis.

 

Recept: Arlaköket

Foto: Matilda Lindeblad

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.