Fiskgryta med gös och rödspätta
Mat & Dryck
Foto: Björn Tesch

Fiskgryta med gös och rödspätta

Servera den goda grytan med en klick créme fraiche och surdegsbröd.

Publicerad 2008-06-12

2 portioner

1 schalottenlök
1/2 fänkålshuvud
2 potatisar
1 pkt saffran
smör att steka i
1 vitlöksklyfta
2 dl vitt vin
1 buljongtärning
200 g krossad tomat
1 nypa socker
1 nypa salt
100 g gös
100 g rödspätta

Tillbehör
crème fraiche
surdegsbröd

1. Skala och hacka schalottenlöken, ansa och skär fänkålen i bitar (spara eventuellt lite »blast« att toppa grytan med). Tvätta eller skala potatisen och skär den i bitar.
2. Fräs schalottenlök, saffran och fänkål i smör i en kastrull. Tillsätt potatis, pressad vitlök, vin, buljongtärning och krossad tomat. Låt koka på medelvärme tills potatisen nästan är klar, cirka 10 minuter.
3. Skär fisken i bitar och lägg i den mot slutet. Den behöver bara ett par minuters koktid. Smaka av grytan med salt och en nypa socker.
Toppa eventuellt med lite grönt från fänkålen.
Servera grytan med en klick crème fraiche och ett gott surdegsbröd.

Recept: Malin Ottosson
Foto: Björn Tesch

 

 

 

Dölj faktaruta
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor inom medicin, pensioner & skatter, må bra samt sex & relationer.