Mat & Dryck | Sommarmat

Frittata med feta och grönt

Vitlöksstekt broccoli och fetaost sätter smak på den här härliga frittatan.

Publicerad 2009-06-24

Frittata4 PORTIONER

1 broccolihuvud
olivolja
1–2 vitlöksklyftor
200 g fetaost
färsk mynta eller thaibasilika
8 ägg

1. Skär broccolihuvudet i små buketter. Skala stjälken och skär den tvärsöver i 3 mm tjocka skivor.
2. Häll lite olivolja i en stekpanna som tål ugn och bryn broccolin med pressad vitlök i cirka 5 minuter. Salta och peppra efter smak.
3. Bryt fetaosten i bitar över broccolin och strö över örter. Knäck äggen över alltihop. Behåll gärna några äggulor hela. Salta och peppra efter smak.
4. Grädda i ugn på 125° i 10 till 15 minuter, beroende på ugn, tills äggen stannat. Servera med en sallad.

Text Mari-Louise Paulson
Foto Björn Tesch
Recept Catharina Hyltén-Cavallius

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.